Social

#certificat bio #produse supermarket #produse eco

Atentie la falsele alimente ecologice!

Producatorii de legume si fructe ecologice nu doar ca nu au spatiu suficient de desfacere, dar se confrunta si cu falsele alimente eco puse in vanzare in piete si supermarketuri.

Cei care produc alimente traditionale si ecologice abia reusesc sa-si mentina afacerile, chinuindu-se sa razbata pe o piata interna rigida, controlata de intermediari si de marile lanturi de magazine.

In Romania sunt atestate 1.800 de produse traditionale si ecologice si 3.800 de operatori in sectorul ecologic. Pe o piata romaneasca suprasaturata de alimente care sunt oricum numai eco nu, acesti producatori trebuie sa exporte masiv, scrie Evenimentul Zilei.

Astfel, in 2007, la o productie totala de 200.000 de tone de produse eco , Romania a exportat circa 80.000 de tone, in special cereale, fructe de padure , ciuperci, dar si produse din lapte, miere de albine si ulei de floarea-soarelui.

Cu toate acestia situatia pare sa se remedieze. Din ce in ce mai constienti de importanta hranei naturale, romanii sunt dispusi sa plateasca mai mult, insa au ocazii destul de rare sa se intalneasca cu produsele eco. Pentru ca producatorii ecologici nu dispun inca de capitaluri pentru a-si face retele proprii de magazine, iar accesul in supermarketuri e aproape imposibil, astfel de produse ajung greu la consumator.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea