Social

#temperaturi #atentionari #meteo #caldura #canicula

Atentie la canicula din urmatoarele zile!

Canicula isi reintra in drepturi. Dupa o perioada in care a plouat in fiecare zi, in intreaga tara, meteorologii au anuntat o perioada de canicula, care se va mai domoli insa spre finalul saptamanii. Atunci sunt asteptate din nou ploi, care vor scadea din nou temperaturile.

In urmatoarele zile, romanii se vor confrunta cu temperaturi ridicate , care vor trece de nivelul de canicula, ajungand in anumite zone ale tarii pana la 37 de grade Celsius. Zonele din vestul si sud-vestul tarii vor fi cele mai afectate de caldura, temperaturile urmand a ajunge la 35-36 de grade si pe alocuri si mai mult.

Pentru cei care suporta greu canicula, muntele poate fi o solutie de refugiu. In aceste zone temperaturile vor ajunge pana la 23 de grade, pe Valea Prahovei, in timp ce in unele zone ar putea urca spre 27 de grade, dupa cum anunta Adevarul.

In cazul celor care au concediu si vor sa se bronzeze la mare, aceste zile sunt o alegere potrivita, caci temperatura apei va fi de aproximativ 22 de grade iar temperaturile pe plaja vor ajunge la 28-30 de grade.


Meteorologii ii atentioneaza pe cei cu sensibilitate la caldura sa nu mearga prin soare in timpul amiezii, iar in perioadele in care se expun sa se protejeze, cu palarie pe cap, ochelari de soare , creme de protectie aplicate pe zonele de piele ramase neacoperite si sa se hidrateze.  

Spre finalul saptamanii, canicula se va potoli, meteorologii anuntand pentru sfarsitul saptamanii ploi, care vor duce si la scaderea temperaturilor maxime inregistrate in toate zonele tarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea