Social

# avertismentl #incendii craciun #pompieri

Atentie la brazi! Pot arde in 3 secunde! Sfaturi de la ISU

 Craciunul vine cu bucurie, emotii si brazi frumos impodobiti. Insa, desi brazii sunt superbi, atmosfera magica iar fericirea pluteste in aer, trebuie sa fii mai atent ca niciodata la incendii. O singura secunda de neatentie poate transforma totul intr-un cosmar.

 

Din pacate, in aceasta perioada a anului, numarul accidentelor nefericite este in crestere. Cele mai multe dintre acestea apar din neatentie. Fie ca este vorba desre utilizarea instalatiilor de brad improvizate, a aprinderii lumanarilor a sobelor lasate nesupravegheate sau chiar a artificiilor (chiar daca aparent sunt inofensive), orice mica scanteie poate duce la o tragedie in doar cateva secunde.

Pentru a nu “umbri" aceste clipe minunate cu zgomotul sirenelor de pompieri, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va readuce in atentie urmatoarele reguli de prevenire a incendiilor:

“Mai este putin si ne intampina unul dintre cele mai asteptate evenimente de peste an, Craciunul! Sarbatorile de iarna reprezinta un prilej de bucurie, iar amintirea acestor momente nu trebuie sa fie umbrita de tragedii.

In perioada urmatoare, peste 5000 de pompieri vor fi zilnic, alaturi de cei care au nevoie de ajutorul lor.

Chiar daca perioada Craciunului este aglomerata pentru toata lumea, NU trebuie sa neglijam respectarea masurilor de prevenire a incendiilor. Este suficient un moment de neatentie pentru ca un incendiu sa cuprinda intreaga locuinta.

La ce sa aveti grija?

La brad. Ancorati-l bine, NU folositi instalatii cu improvizatii, NU le lasati in functiune atunci cand plecati de acasa. NU aprindeti si NU amplasati artificii sau lumanari in apropierea bradului. In doar cateva secunde, acesta se poate transforma intr-o torta!

Si inca ceva! Stim cat de spectaculoase sunt artificiile si petardele, dar pe atat de periculoase pot fi daca sunt folosite necorespunzator. NU permiteti jocul copiilor cu petarde si artificii. Am intervenit de multe ori la locuinte incendiate si oameni raniti din cauza lor.

Ne dorim sa ne bucuram impreuna de aceste zile, fara evenimente care sa va puna viata in pericol!

Pompierii va ureaza sarbatori linistite, lipsite de evenimente care sa va puna in pericol viata sau bunurile!”, se arata intr-o postare de pe pagina de Facebook a IGSU.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea