Social

#pahre alcool #consum bauturi alcoolice #bere #pahare

Atentie! Forma paharului iti poate spune cat de repede te imbeti

O echipa de cercetatori britanici a constatat ca forma paharelor influenteaza comportamentul consumatorilor de bauturi alcoolice. Potrivit analizei lor, oamenii beau mai incet atunci cand bautura se afla in pahare drepte decat atunci cand se afla in recipiente curbate.

Totodata, oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Bristol sugereaza si ca marcajele de volum de pe pahare ii incurajeaza pe oameni sa bea mai lent.

Pentru a determina in ce masura ne influenteaza marcajele de volum, a fost analizat comportamentul a 80 de barbati si 80 de femei, fara istoric de probleme cu alcoolul. Participantii la studiu au fost impartiti in doua grupuri, membrii unuia dintre ele au primit bere in pahare curbate cu marcaje de un sfert, o jumatate si trei sferturi, in timp ce grupul celalalt a primit bere in pahare fara marcaje. Cei din primul grup au terminat berea in 10,3 minute, comparativ cu cei din grupul al doilea, care au baut berea in 9,1 minute.

Potrivit unuia dintre cercetatori, dr Angela Attwood, aceasta analiza ii va ajuta pe oameni sa emita judecati mai precise cu privire la cantitatea de bautura consumata si astfel sa bea intr-un ritm mai lent.

Sursa Foto: platesizematters.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea