Social

# romani atentat paris # atentat terorist paris # morti paris #atac Paris

Atentatul de la Paris. Marturii cutremuratoare ale romanilor aflati in mijlocul atacurilor

Desi, din fericire, pana acum nu a fost confirmata prezenta vreunui roman pe listele ranitilor sau ale decedatilor atentatelor de la Paris, mai multi romani s-au aflat in imediata apropiere a atentatelor. Iata marturiile lor cutremuratoare:

Cristian Movila, martor ocular, pentru Stirile ProTv: "Eram cumva vizavi de aceasta cafenea unde a inceput atacul terorist. Am auzit doar sunetul kalasnikovului si m-am aruncat direct pe burta si nu i-am mai vazut pe ceilalti. Pur si simplu am vazut moartea cu ochii!"

Olivia Horvath, reprezentanta Institutului Cultural Roman la Paris, fusese intr-unul dintre localurile cazute prada in fata atacatorilor: "Am fost la o terasa langa un alt loc unde s-a desfasurat un atac. Am plecat exact la timp, inainte de atac. Nimeni nu se mai simte sigur sa iasa din casa. Lumea e panicata, toata lumea face turul de telefoane pe la prieteni sa vada daca toata lumea e ok. Problema este ca sunt pe strada, sunt locuri in care oamenii isi desfasoara viata."

La doar doi kilometri de Stade de France era si romanul Viorel Codreanu. "Erau multi doctori care chiar atunci pe loc aflau despre situatie si despre cele sapte atentate. Erau cateva femei, doctorite care necesitau ajutor din partea colegilor fiind in stare de soc. Altii plangeau, era o stare de soc generala. Elicoptere survolau zona, erau oprite toate mijloacele de transport.", a declarat romanul pentru Stirile ProTv.

Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza romanii ca in urma atentatelor in Franta a fost decretata starea de urgenta si toate frontierele au fost inchise. MAE a pus la dispozitie si doua numere de urgenta pentru romanii aflati in regiunea afectata: +33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea