Social

Atentatul de la Ambasada SUA din Istanbul, comis de Al-Qaida?

Reteaua terorista al-Qaida ar putea fi implicata in atacul comis miercuri, in fata Consulatului Statelor Unite din Istanbul. Potrivit unui post de televiziune turc, politia are informatii conform carora atacatorii ar avea legaturi cu militantii din Afganistan. Autoritatile americane au refuzat deocamdata sa faca vreun comentariu. Doi oameni au fost arestati in acest caz.

Unul dintre suspectii retinuti este fratele unuia dintre atacatorii care au deschis focul asupra fortelor de ordine, in fata Consulatului american. Politia nu a furnizat date suplimentare in legatura cu cei doi arestati.

In acelasi timp, presa turca a informat ca atacatorii sunt suspectati de apartenenta la o celula a retelei teroriste al-Qaida. Doi dintre ei au cazier.

Statele Unite au anuntat ca nu pot confirma sau infirma informatiile privind implicarea retelei in acest atac, care nu a fost revendicat, deocamdata.

Sase oameni au murit, dupa ce trei indivizi au deschis focul asupra punctului de control din fata Consulatului american din Istanbul. Schimbul de focuri a durat zece minute. Trei politisti si trei atactori au fost ucisi. Cel de-al patrulea atacator a reusit sa fuga.

Incidentul survine in contextul in care situatia politica este extrem de tensionata in Turcia. 21 de persoane au fost arestate, saptamana trecuta, in cadrul unei anchete impotriva unei grupari ultranationaliste suspectate ca planuia atacuri, care urmau sa conduca la o lovitura militara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea