Social

#grupare al Qaeda #atentat Papa Francisc #atentat Vatican #Papa Francisc #atentat

Atentat la viata Papei. 18 suspecti arestati

Panica la Vatican. Papa Francisc a fost vizat de un atentat, insa serviciile secrete au reusit sa dejoace planurile unei grupari care dorea asasinarea Suveranului Pontif.

18 suspecti de terorism, care aveau legaturi cu Al Quaeda si care erau organizati inca din 2005, au fost arestati de autoritatile italiene. Ei au fost identificati in Sardinia, acolo unde pusesera la cale uciderea Papei. Oamenii legii din Peninsula continua inca operatiunea antiterorista in Sardinia si in alte sapte provincii italiene, anunta b365.ro.

Un alt atentat la viata Papei Francisc a fost dejucat in 2013 de armata braziliana, care a anuntat ca a descoperit o bomba artizanala in toaletele parcarii sanctuarului Sf. Maria de la Aparecida, in statul Sao Paulo, inainte de vizita Papei Francisc in Brazilia.

Nu este prima data cand un suveran pontif este vizat de o tentativa de asasinare. In 1981, un barbat a tras patru gloante asupra Papei Ioan Paul al II-lea, insa Sfantul Parinte a supravietuit atunci miraculos.

Sursa foto: act.presente.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea