Social

#atac armat viena #morti #atac armat #raniti

Atac armat in Viena! 5 morti si 14 raniti!

Luni seara a fost alerta in centrul Vienei dupa un atac cu arme de foc care s-a produs in apropierea unei sinagogi. Printre raniti se afla si un politist. Potrivit primelor informatii, atacul a fost unul de natura terorist, iar in spatele acestuia s-ar afla ISIS.

 

Luni seara erau sute de oameni pe strazile Vienei, deoarece fusesera anuntate restrictii si era ultima seara in care locuitorii puteau iesi in localuri timp de o luna, din cauza pandemiei.

In timpul schimbului de focuri de arme unul dintre atacatori a fost ucis mortal de politisti. Acesta este un sustinator al ISIS. Potrivit presei din Austria, teroristul a postat pe Instagram mai multe fotografii cu arme si i-a jurat credinta sefului ISIS. In afara de atacatorul ucis, un al doilea ar fi fost retinut de politie.

Din nefericire, se pare ca o parte din atacatori sunt "inarmati si liberi". Luni, erau sute de oameni pe strazi deoarece fusesera anuntate restrictii si era ultima seara in care se putea iesi in localuri. Au fost anuntate si luari de ostatici.

Numarul total al deceselor a ajuns la cinci persoane: patru civili si unul dintre atacatori. Alte 14 persoane sunt internate in spital. Politia a confirmat ca au fost atacuri in sase locuri.

Autoritatile austriece au impanzit Viena in cautarea celorlalti atacatori. Martorii au trimis peste 20.000 de videoclipuri autoritatilor, acestea fiind intens analizate pentru a gasi teroristii.

"Peste 20.000 de videoclipuri au fost trimise catre platforma politiei. Le multumesc oamenilor care ne-au oferit aceste dovezi", a declarat Frank Ruf, directorul general pentru Siguranta publica din Viena. Acesta a adaugat ca o echipa de ancheta formata din 35 de membri a examinat pana acum 20% din videoclipuri.

Intre timp casa atacatorului a fost deja perchezitionata, a transmis seful Politiei, intr-o conferinta de presa extraordinara sustinuta in aceasta dimineata. ”In momentul de fata credem ca sunt mai multi (atacatori). Dar investigam orice pista”, a mai declarat Franz Ruf.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea