Social

#scoala #germania #atac #victime #atacator #arma

Atac armat asupra unei scoli din Germania

Masacru la o scoala din Germania. Un tanar, fost elev al liceului unde a avut loc atacul, a ucis 15 persoane, dupa care a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politia. Acesta este al doilea atac armat care are loc in Germania in ultimii 8 ani.  

Atacul a avut loc in Winnenden, un orasel cu aproximativ 28.000 de locuitori, situat la circa 20 de kilometri nord-est de Stuttgart. Conform presei internationale, printre cele 15 victime ale atacului se numara noua elevi, trei profesori, un angajat al cabinetului medical, dar si doi trecatori.

Tanarul atacator era, se pare, un fost elev al liceului. El a intrat pe holurile liceului si a tras in oameni fara sa spuna nimic. Dupa aceea a fugit, inainte ca politia sa reuseasca sa ajunga. Autoritatile au evacuat scoala si i-au avertizat pe soferii din zona sa nu ia pe nimeni in masina.

Dupa trei ore de cautari , ucigasul a fost gasit, insa nu s-a lasat prins si a deschis din nou focul. Astfel, a ucis doi trecatori si a ranit serios doi politisti, insa in schimbul de focuri a fost ucis si el.

Acesta nu este primul atac armat din Germania. Conform presei internationale, in aprilie 2002, in Germania s-a inregistrat cel mai grav incident petrecut la o scoala, un barbat inarmat ucigand 16 persoane la un liceu din Erfurt, in estul tarii. In 2006, un barbat cu fata acoperita si care avea explozibili asupra sa a deschis focul intr-o scoala din orasul Emsdetten, din vestul Germaniei, ranind cel putin 11 persoane, dupa care s-a sinucis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea