Social

Astazi va fi aprinsa torta olimpica

Astazi va fi aprinsa olimpica intr-o ceremonie speciala in Grecia la Olimpia. Sanctuarul este considerat locul unde si-au avut debutul primele in antichitate.

Torta va ajunge pe 31 martie la Beijing, iar de acolo, pe 1 aprilie, isi va incepe lungul traseu prin lumea intreaga. Itinerariul va cuprinde 135 de orase si va traversa inclusiv Tibetul si varful Everest. Traseul total va insuma aproape 140.000 de kilometri si va fi parcurs in 130 de zile. 21.780 de persoane vor avea ocazia sa duca torta olimpica. Aceasta se va intoarce la Stadionul National din Beijing pe 8 august, cand va fi aprinsa traditionala flacara olimpica ce va arde pe tot parcursul competitiei.

O torta separata va fi purtata spre Everest in incercarea de a atinge varful de 8848 de metri. Traversarea Tibetului ramane insa o sarcina dificila, dupa violentele din ultima perioada. China a dat insa asigurari ca securitatea va fi maxima, iar reponsabilii tibetani au confirmat ca torta va parcurge fara probleme teritoriul provinciei.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea