Social

#victima # risc seismic #cutremure #vrancea #magnitudine #decese

Cutremure mai puternice decat cel din '77, in Vrancea

Astazi se implinesc 36 de ani de la cutremurul ce a avut loc pe 4 martie 1977, cand Romania a fost zguduita de cel mai puternic seism, ce a avut magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter.

Seismul din anul 1977, care a durat doar 56 de secunde, s-a soldat cu 1.570 de victime, din care 1.391 numai din Bucuresti, unde s-au inregistrat si cele mai multe pagube, 33 de cladiri prabusindu-se in urma acestuia.

Specialistii avertizeaza ca in Romania ar mai putea avea loc cutremure puternice. Conform previziunilor facute anul trecut de Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National de Fizica a Pamantului, zona Vrancea ar putea genera seisme cu magnitudini de peste 7 grade.

"Vom avea 15 cutremure pe fiecare luna, daca ne referim la zona Vrancea. De obicei sunt cutremure mici sau moderate, insa pe masura ce trece timpul vom avea si altele mai mari. Vrancea e capabila sa genereze seisme cu magnitudini de peste 7 grade“, a declarat Mircea Radulian la sfarsitul anului trecut.

"Ne putem astepta oricand la cutremure de 7,6 grade Richter in zona Vrancea”, considera si Victor Mocanu, profesor universitar la Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti.


Sursa foto: paginibrasovene.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea