Social

#nastere Constantin Brancusi #sarbatoare nationala #constantin brancusi

Astazi este sarbatoare nationala! Stiai?

Astazi se implinesc 140 de ani de la nasterea sculptorului roman Constantin Brancusi, care este sarbatorit pe tot mapamondul! 19 februarie a fost declarata zi de sarbatoare nationala la sfarsitul anului trecut, potrivit Legii nr. 305/2015!

Cu aceasta ocazie, autoritatile centrale si locale pot sa organizeze si/sau sa sprijine logistic si material manifestari cultural-artistice. Noua lege stabileste ca 19 februarie este doar sarbatoare nationala, nu si zi nelucratoare pentru salariati!

“Constantin Brancusi, «parintele sculpturii moderne», cum a fost denumit prima data de America, s-a nascut pe 19 februarie 1876 in Hobita, Romania. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua nasterii sale este sarbatorita in toata lumea si inscrisa in calendarul cultural universal. Constantin Brancusi ne-a dus in universalitatea lumii, facand din natiunea romana o mitologie. Drept urmare, este datoria noastra, pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care il aduce lumea contemporana lui Brancusi, sa declaram ziua lui de nastere sarbatoare nationala”, scria in expunerea de motive ce a insotit propunerea legislativa.

Printre cele mai cunoscute opere ale sculptorului se numara “Coloana fara sfarsit”, “Poarta Sarutului”, “Masa tacerii“ si “Domnisoara Pogány”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea