Social

#24 februarie #ziua indragostitilor #dragobete #sarbatoare

Astazi este Dragobetele! Ce trebuie sa faci neaparat ca sa ai noroc tot anul!

 

Astazi, romanii sarbatoresc ziua iubirii, Dragobetele, echivalentul lui Valentine's Day! Ziua de 24 de februarie este asociata cu inceputul unui an mai bun din punct de vedere sentimental, dar si al primaverii.

De Dragobete, pasarile nemigratoare se strang in stoluri, se imperecheaza si incep sa-si construiasca cuiburile. Asemanator pasarilor, in traditia populara, fetele si baietii trebuie sa se intalneasca pentru a fi indragostiti pe parcursul intregului an, altfel raman singuri tot anul.

Conform traditiei, de Dragobete se organizeaza „zburatoritul”, un eveniment mult asteptat de fete si de baieti deopotriva. Zburatoritul presupune ca baietii sa alerge dupa fete, sa le prinda si sa le sarute. Odata ce se sarutau, se considera ca incepea relatia lor de dragoste.

De fapt, tot de Dragobete, indragostitii fac o logodna neoficiala, prin care isi jura iubire vesnica. Acest lucru ii ajuta sa fie impreuna pe viata.

Traditia spune ca pe 24 februarie nimeni nu trebuie sa fie trist sau sa planga, deoarece asa va fi tot anul si va atrage ghinioanele asupra lui. in schimb, trebuie sa petreaca si sa se veseleasca, pentru ca tot anul sa ii mearga bine si sa aiba parte de voie buna. De asemenea, este bine sa atingi macar o persoana de sex opus, altfel nu vei fi doar singura, ci te va ocoli norocul tot anul.

Astazi, femeile trebuie sa faca ordine si curatenie in casa, pentru a avea un an imbelsugat si a fi iubite de soti. Insa nu au voie sa coasa, sa spele sau sa calce!

La tara, gospodarii se feresc sa lucreze pamantul sau sa faca treaba prin curte, de teama ca Dragobetele sa nu-i pedepseasca pentru ca munceau, in loc sa petreaca.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea