Social

#eveniment #ceremonia de intronare #regele Willem-Alexander #monarh

Astazi are loc ceremonia de intronare a celui mai tanar suveran din Europa

Astazi are loc ceremonia de urcare pe tron a regelui Willem-Alexander, cel mai tanar suveran din Europa, dupa abdicarea Reginei Beatrix, care a domnit 33 de ani. La acest eveniment vor participa peste 800.000 de oameni, iar pe strazile Amsterdamului vor domni nuante de portocaliu, culoarea nationala a Olandei.

Regele Willem-Alexander va fi primul barbat care va urca pe tronul Olandei, dupa trei regine si regenta si va aduce prima generatie de monarhi europeni a caror varsta medie este de 71 de ani.

Viitorul monarh a anuntat ca el si sotia, Maxima (41 de ani), nu sunt adepti stricti ai protocolului si nu tine neaparat sa fie numit cu apelativul "majestate".

"Oamenii pot sa-mi spuna asa cum se simt ei mai confortabil", a declarat regele Willem-Alexander, care pretinde ca doreste sa fie un monarh al "secolului XXI" si sa reconcilieze traditia cu modernitatea.

Tanarul rege va depune juramantul in fata celor doua Camere ale Parlamentului, ce se vor reuni in fosta biserica din Amsterdam, iar aceasta va fi intronat, si nu incoronat, deoarece aceasta nuanta marcheaza separarea intre biserica si monarhia din Olanda.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea