Social

#lumini Piata Unirii #concert Piata Unirii #Fantanile din Piata Unirii

Asta-seara se redeschid Fantanile din Piata Unirii! La ce ora incep spectacolele de apa, lumini si muzica

Dupa 5 luni, cele 17 fantani din centrul Capitalei, printre care si fantana Unirea, vor fi redeschise joi, dupa ce au fost reabilitate pe perioada verii.

Primaria Capitalei si Apa Nova marcheaza inaugurarea unui nou punct de atractie turistica a Bucurestiului - redeschiderea fantanilor din Piata Unirii, printr-o reprezentatie memorabila a Orchestrei Simfonice Bucuresti si un spectacol multimedia de exceptie ce va avea loc pe 20 septembrie. Accesul este gratuit.

Spectacolul inaugural intitulat „Simfonia Apei” va incepe la ora 20:00, la scena montanta in Parcul Unirii, pe acordurile Orchestrei Simfonice Bucuresti, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, alaturi de pianistul stefan Doniga si dansatorii Ana Visan si Bogdan Iacob din cadrul „Gigi Caciuleanu Dance Company”.

De la ora 21:00, bucurestenii prezenti la eveniment vor putea asista la un adevarat regal artistic, conceput astfel incat sa duca vizitatorii intr-o calatorie prin 7 lumi care vor vorbi despre Romania – lumea apei, a focului, a pamantului, a aerului, lumea vegetala si lumea Centenarului, toate prefatate de lumea astrala.

Primarul General, Gabriela Firea: "Ma bucur ca exact inainte de inceperea Zilelor Bucurestiului, eveniment prin care se aniverseaza 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, precum si implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, unul din reperele Capitalei Romaniei - fantanile din piata Unirii - se redeschid, dupa un proces de modernizare si reabilitare derulat de ApaNova. In urma modernizarii, fantanile din aceasta zona vor deveni un punct central de atractie urbana, ce va oferi bucurestenilor si turistilor spectacole de apa, lumini si muzica".


Primarul General reaminteste faptul ca reabilitarea si modernizarea celor 17 fantani arteziene este o obligatie prevazuta in Contractul de Concesiune incheiat intre Municipiul Bucuresti si Apa Nova Bucuresti, investitiile fiind suportate integral de Apa Nova Bucuresti.

Reabilitarea fantanilor face parte dintr-un program din fonduri proprii Apa Nova, cu o investitia initiala estimata la 7 milioane de euro. Toate echipamentele au fost instalate in bazinele si structurile deja existente. Abordarea a presupus un „facelift” al fantanilor care au numeroase caracteristici clasice, elementul sculptural central fiind pastrat si integrat in totalitate in noul design.

Fantana centrala din Piata Unirii are integrate patru „ecrane de apa” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite sa creeze o platforma multimedia imensa pentru videoclipuri, dar si proiectii laser, dispunerea ecranelor de apa oferind un efect tridimensional unic in Europa. Acum sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricarei unitati individuale din intregul complex de 44 de fantani independente dispuse pe 1.4 km de la Piata Alba Iulia pana in Piata Constitutiei.

Dupa modernizare, incepand cu data de 28 septembrie, fantanile din Piata Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia in fiecare vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 20.00-21.00, atat cat vremea o va permite.

Fantanile din Piata Unirii, construite la sfarsitul anilor ’80, reprezinta unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafata a apei de 16.200 m², unic prin modul de dispunere in centrul Capitalei.

In ziua de 20 septembrie, programul evenimentului de lansare va implica restrictii de circulatie in perimetrul Pietei Unirii si a parcului Unirii, in intervalul orar 18:00 – 23:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea