INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Aspirina reduce riscul aparitiei cancerului

Acidul acetilsalicilic este unul dintre cele mai cunoscute si mai utilizate medicamente. Ultimele studii efectuate de specialisti au evidentiat faptul ca aspirina are efecte pozitive in prevenirea cancerului si a afectiunilor cardiace. Cercetarile au fost efectuate pe un numar de peste 20 000 de femei si pe un interval de 10 ani. Pacientelor carora li s-a administrat aspirina au prezentat un risc mai redus cu 16% in cazul aparitiei cancerului si un risc cu 13% mai mic in ceea ce priveste decesul in urma declansarii cancerului. Tot ca un efect al folosirii aspirinei s-a constatat o scadere cu 18% a riscului de a muri din cauza oricarei altei boli. Studiul a fost publicat in revista americana a Institutului National de Cancer si constituie rezultatele unei cercetari complexe, desfasurate pe o lunga perioada de timp. Desi au fost semnalate numeroase efecte pozitive ale folosirii aspirinei, pacientii ar trebui sa ceara in continuare sfatul medicului pentru a intelege riscurile si beneficiile utilizarii acestui medicament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea