Social

#ancheta #incendiu #maternitatea giulesti

Asistenta de la Maternitatea Giulesti: "Vezi ca stau mai mult pe WC, du-te acolo sa nu moara aia"

Ancheta in cazul incendiului din 16 august 2010, la Maternitatea Giulesti , continua cu adaugarea la rechizitoriu a unor inregistrari telefonice intre cadrele medicale.

In urma incendiului care a luat viata a sase bebelusi, medicul Bogdan Marinescu , fostul manager al Maternitatii Giulesti, asistenta Florentina Carstea si alte trei persoane au fost trimise in judecata.

Procurorii au ajuns la concluzia ca asistenta Florentina Carstea a parasit nejustificat salonul de la Terapie Intensiva , timp de 12 minute, fara sa anunte un cadru medical sa o inlocuiasca, potrivit Realitatea.net.

Personalul medical stia ca salonul nu poate fi lasat fara supraveghere, arata inregistrarile telefonice.

"Vrei sa-ti spun ca-n ultimul moment ma duceam, faceam pe mine, scaune proaste si am sunat-o la ora doua noaptea pe - eram jos la etajul 1 si i-am spus: Vezi ca stau mai mult pe WC, du-te acolo sa nu moara aia. Mor aia acolo!", i-a spus o asistenta de la Maternitarea Giulesti unei colege.

In absenta cadrelor medicale, incendiul a fost constatat de liftiera spitalului. Pana la sosirea pompierilor, mai multe persoane "au stat pe hol si s-au uitat la camera in flacari."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea