Social

#asigurare medicala #spitalizare #cheltuieli spitalizare

Asiguratii pot solicita decontarea cheltuielilor personale facute pe durata spitalizarii

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca asiguratii pot solicita spitalului decontarea cheltuielilor personale pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice facute pe durata internarii.

Rambursarea se face pe pe baza documentelor intocmite de medicul curant din sectia in care acestia sunt internati si avizate de seful de sectie si de managerul unitatii. Pot solicita decontarea acestor cheltuieli atat pentru asiguratii internati in regim de spitalizare continua, cat si cei in regim de spitalizare de zi.

CNAS mai precizeaza rambursarea acestor cheltuieli este o obligatie exclusiva a spitalelor si se realizeaza numai din veniturile acestora, pe baza unor metodologii proprii.

"In conformitate cu art. 270 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si cu normele Contractului Cadru privind acordarea asistentei medicale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu are obligatii de rambursare a cheltuielilor suportate de asigurati din resurse proprii, pe durata spitalizarii, pentru achizitionarea materialelor sanitare, a dispozitivelor etc", a explicat dr. Marius Filip, medicul sef al CNAS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea