Social

#pacienti #cnas #servicii medicale

Asiguratii CNAS pot vedea serviciile medicale de care au beneficiat

In urma implementarii bazei de date a asigurarilor de sanatate, orice asigurat CNAS poate vedea care sunt serviciile medicale de care a beneficiat de-a lungul timpului. Sistemul este functional de o luna.

Astfel, orice asigurat care se prezinta la Casa de Asigurari de Sanatate cu CNP-ul poate solicita informatii in legatura cu consultatiile si tratamentele de care a beneficiat intr-o anumita perioada.

Aceasta masura pune in practica o prevedere legala potrivit careia asiguratul, in calitate de contribuabil si de beneficiar, poate verifica serviciile cu care figureaza inregistrat in baza de date a sistemului de asigurari de sanatate.

In plus, prin aceasta masura, Directia de Control si Monitorizare a CNAS doreste sa introduca noi instrumente de verificare a realitatii serviciilor pe care furnizorii le trimit spre decontare. Astfel, s-au emis formulare pe care asiguratii le pot completa, prin care confirma retetele sau tratamentele de care au beneficiat intr-o anumita perioada.

In acest fel, si furnizorii de servicii medicale pot fi verificati de pacientii pe care ii au in evidenta.

Sursa foto: zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea