Social

Asfaltarea restanta blocheaza Capitala

Lucrarile de asfaltare ce trebuiau facute de anul trecut pe patru bulevarde au paralizat circulatia in Bucuresti.

Din cauza lucrarilor de asfaltare care nu au fost terminate anul trecut, circulatia in aceste zile in Bucuresti a devenit un calvar. Primaria Capitalei a inceput sa asfalteze Bulevardul Poligrafiei, Calea 13 Septembrie, Cheiul Dimbovitei si Bulevardul Lascar Catargiu. Sint lucrari ramase de anul trecut. Doar bulevardul Lascar Catargiu a fost inceput anul acesta, insa proiectul de reabilitare este mai vechi, explica Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.

Strazile fara probleme, reasfaltate

Intrebat de ce strada Lascar Catargiu, fosta Ana Ipatescu, este modernizata chiar daca nu prezenta nici o deficienta, viceprimarul a replicat: Nici eu nu inteleg de ce este in santier. Nu era in plan si intr-adevar nu prezenta probleme, a mai spus Murgeanu. Pentru a evita aglomeratia creata de lucrarile la cele patru bulevarde, Primaria Capitalei nu a stabilit impreuna cu Politia nici macar rute ocolitoare. Nici pentru marea asfaltare, care va fi demarata la sfirsitul lunii mai, primaria nu are un plan al rutelor ocolitoare.

Nu putem stabili cu sapte ani inainte rutele ocolitoare. Vom lua masuri la fata locului, in functie de tipul lucrarii. Anumite rute pot fi deviate sau se va restrictiona circulatia, explica Gheorghe Udriste , seful Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei. Totodata, autoritatile avertizeaza ca traficul se va aglomera si mai mult dupa ce vor fi demarate si lucrarile din mai.

Sintem in faza de licitatie. Pina in 20 mai se va termina procedura, urmind sa inceapa lucrarile de modernizare a strazilor, a explicat Elena Ghineraru, directorul Administratiei Strazilor din Primaria Capitalei.

Santier pe 1.800 de strazi

Programul de asfaltare si reabilitare a utilitatilor cuprinde aproximativ 1.800 de strazi, din toate cele sase sectoare ale Bucurestiului. Astfel, autoritatile vor reabilita pina in 2008 aproape 800 de kilometri de drum, adica 43,4% din reteaua de drumuri a Capitalei.

Potrivit autoritatilor, aceste proiecte vor creste gradul de confort, dar si de siguranta a traficului rutier. Modernizarea strazilor va costa municipalitatea peste 480 de milioane de euro.

Proiectele lui Videanu, mai tari decit legea

Majoritatea locuitorilor din zonele unde se vor derula proiecte de largire a strazilor nu au fost nici macar notificati, asa cum spune legea. De exemplu, o parte dintre bucurestenii care stau pe strada Buzesti vor fi expropriati. Nu stim nimic. Domnul primar Adrian Videanu deruleaza proiectul de largire a Bulevardului Buzesti in mass-media.

Cu oamenii nu a stat nimeni de vorba, spune Adrian Sirbov, locuitor al strazii Buzesti, artera ce se va largi cu inca doua benzi, conform Planului de dezvoltare a municipiului Bucuresti 2005-2008. Intrebat daca este adevarat, Gheorghe Udriste a replicat:

Noi ne luam dupa planuri, nu stam de vorba cu nea Vasile pentru a delimita zonele care vor fi afectate. Iar in paralel se va desfasura licitatia pentru adjudecarea lucrarii. Chiar daca legea proprietatii spune ca orice proprietar poate fi desproprietarit doar in caz de utilitate publica , si atunci cu o prealabila negociere cu proprietarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea