Social

#printul harry #printul charles #declaratii rasiste

Asa fiu, asa tata: Dupa Harry, si printul Charles este acuzat de rasism

Presa britanica a scris, marti, ca printul Charles obisnuieste sa-si numeasca unul dintre prieteni "Sooty", care s-ar putea traduce prin negrotei, informatie negata insa de purtatorul sau de cuvant.

Aceasta noua polemica intervine la doua zile dupa ce presa a difuzat o inregistrare video in care Harry, fiul cel mic al printului Charles, ii spune unui membru al unitatii sale militare "Paki" (termen peiorativ pentru pakistanez sau indian), in timp ce pe altul l-a descris drept "cel cu turban ", termen peiorativ desemnand arabii.

Potrivit agentiei Press Association si cotidianului Daily Telegraph, care citeaza surse sub acoperirea anonimatului, printul Charles are obiceiul de a i se adresa lui Kolin Dhillon, a carui familie este originara din India, cu termenul de "Sooty", atunci cand il intalneste la clubul de polo din Cirencester, unde amandoi sunt membri.

"Sooty", care inseamna in traducere literara "de culoarea funinginii", este un termen folosit pentru a desemna de obicei culoarea seilor de cai.

Dhillon a venit in sprijinul printului Charles, explicand ca acesta este un "termen de alint" si ca mostenitorul coroanei este "o persoana fara prejudecati ".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea