Social

#udrea basescu #basescu nastere udrea #basescu udrea munte #cabana schiorilor #sarbatori de iarna

Armonie intre Cotroceni si Victoria

Razboaiele seculare care au durat patru ani intre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria au luat sfarsit la ziua noului ministru al Turismului Elena Udrea, petrecere la care presedintele Traian Basescu a chefuit sase ore.

Presedintele Traian Basescu si-a petrecut sarbatorile de Craciun la munte , pe Valea Prahovei, alaturi de Elena Udrea, sotie si de fiica cea mica, in cursul zilei aflandu-se pe partiile din Predeal, iar seara petrecand-o la Cabana Schiorilor, din Sinaia, scrie Cancan.

Seful statului s-a aflat, in prima parte a zilei de Craciun, pe partia din statiunea brasoveana Predeal, fiind insotit de fiica sa cea mica, Elena Basescu, si de sotia sa, Maria Basescu. Presedintele s-a dat cu snowmobilul, s-a fotografiat cu turistii care l-au inconjurat si i-au cerut autografe, a dat mana cu acestia si a stat de vorba cu ei. In cursul serii, seful statului a plecat, impreuna cu familia, la Cabana Schiorilor, din Sinaia, unde se afla si ministrul Turismului , Elena Udrea, care isi serba ziua de nastere.

Traian Basescu a stat la cabana schiorilor aproape sase ore, timp in care a dansat, a mancat preparate traditionale, a dat autografe si a facut fotografii alaturi de turistii care nu se asteptau sa-l vada. Basescu s-a ridicat, impreuna cu familia, cand a auzit cantarea "Noi suntem romani". Desi noul ministru al Turismului nu a primit niciun cadou de la presedinte, a primit un costum de schi de la sotul sau, Dorin Cocos. Gandul scrie ca familia Basescu petrece sarbatorile pe Valea Prahovei. Seful statului si-a petrecut Craciunul pe Valea Prahovei, impreuna cu sotia, fiica cea mica. Lor li s-a alaturat si ministrul Turismului, Elena Udrea, care si-a inaugurat costumul de schi primit cadou de la sot. Pe 25 familia Basescu s-a dat cu snowmobilul la Predeal, ocazie pentru o baie de multime pe partie.

Seara, ei au sarbatorit la Cabana Schiorilor ziua de nastere a Elenei Udrea, care implineste 35 de ani. "Venim la Cabana Schiorilor din '78. Acum e renovata, e modenizata, atmosfera placuta. Va doresc sarbatori cu bine", a spus Traian Basescu. "Am venit pe la ora 10 seara si nu ne asteptam sa ramanem pana la ora asta", a declarat Udrea. Intrebata ce cadoua a primit de la presedinte, democrat-liberala a spus ca "nu s-a pus problema de cadouri", dar ca din partea sotului am primit un costum de ski" Seful statului si familia s-au retras apoi la Palatul Foisor din Sinaia, unde vor ramane si in zilele urmatoare.

Presedintele, la ziua Elenei Udrea, titreaza Evenimentul zilei, precizand ca seful statului, Traian Basescu, si cel al Executivului, Emil Boc, si-au petrecut primele zile de Craciun la munte, in statiunea Sinaia, respectiv in comuna clujeana natala, Rachitele. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a ales, ca in fiecare an, sa-si petreaca Sarbatorile de Iarna la munte.

Joi dimineata, in prima parte a zilei de Craciun, Traian Basescu s-a distrat pe snowmobil, pe partia Clabucet din Predeal, impreuna cu sotia sa, Maria, si cu fata cea mica, Elena. Turistii s-au inghesuit sa ia autografe si sa se fotografieze cu presedintele. Dupa baia de multime de pe partie, seful statului, impreuna cu familia si Elena Udrea, proaspatul ministru al Turismului, au decis sa continue distractia la Cabana Schiorilor din Sinaia. Basescu a dansat cu sotia, a facut urari mesenilor, dar mai ales ministrului Turismului, Elena Udrea, care si-a serbat cu aceasta ocazie ziua de nastere. Traian Basescu a stat la Cabana Schiorilor pana la doua dimineata, mai bine de cinci ore, timp in care a facut poze cu turistii, a dansat si a mancat preparate traditionale.

Cei mai incantati de eveniment au fost turistii si localnicii aflati din intamplare in cabana. "", ne-a povestit Serban Constantin, unul dintre turistii prezenti. Romania libera aminteste ca noul ministru al Turismului, Elena Udrea, a promis ca va face tot posibilul pentru ca turismul sa aduca bani la bugetul de stat. Elena Udrea a declarat, cu ocazia preluarii ministerului Turismului, ca doreste sa demonstreze necesitatea si utilitatea acestui portofoliu, deoarece Romania are nevoie de promovarea resurselor sale naturale. Noul ministru al Turismului a declarat ca Romania va fi prezenta la cat mai multe targuri internationale unde isi va promova masiv turismul. "Pe termen scurt si mediu ne propunem sa crestem calitatea serviciilor si a produselor turistice, astfel incat acestea sa fie cat mai aproape de exigentele si cerintele consumatorilor", a precizat Elena Udrea. Ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, a fost si el prezent marti la Ministerul Turismului si a declarat ca impreuna cu Elena Udrea nu vor avea sambete si duminici libere pana nu vor atrage fonduri europene.

"Nu vom avea somn si nu ne vom lasa pana cand nu vom reusi sa aducem in tara sume importante din fondurile europene alocate turismului si IMM-urilor", a sustinut Constantin Nita. Constantin Nita a asigurat-o pe Elena Udrea ca vor munci cot la cot pentru a reusi sa atraga sume importante de bani pentru turism. Primul-ministru Emil Boc a ajuns in Ajunul Craciunului la Cluj-Napoca, de unde a plecat spre satul natal, Rachitele.

Premierul a avut si momente de nostalgie. "Si eu umblam cu colindul in seara de Craciun, pana spre dimineata. Umblam cu steaua, umblam cu craii, erau si sunt obiceiuri foarte frumoase", a spus Boc. Noul premier nu isi va lua deocamdata familia la Bucuresti. "Cel putin anul acesta, cat timp fetitele sunt inca la scoala, nu ne vom muta, vom vedea la sfarsitul anului scolar. Voi incerca sa fiu atat cat pot alaturi de familie", a spus Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea