Social

Arhitectii sectoarelor, moasele unui oras infantil

Aspectul Capitalei se datoreaza si celor sase urbanisti ai primariilor, care baleteaza intre interesul politicului, constiinta si presiunea privata.

Bucurestiul e un dezastru urbanistic . Asa au spus, de curand, cativa arhitecti grupati intr-o asociatie, si cam asta e „barfa“ care circula prin oras in ultimii ani. Poti sa nu te pricepi la urbanism, dar tot iti dai seama ca investitiile imobiliare facute in ultimii ani faulteaza clar reguli de bun-simt, cum ar fi o distanta minima intre cladiri, nu respecta dreptul la proprietate al vecinilor sau lasa de dorit la capitolul estetica.

Vina se imparte intre aceia care propun proiectele si cei care le aproba, fiecare tabara fiind, de fapt, dusa la aceeasi scoala: Facultatea de Arhitectura si Urbanism. Ajunsi pe baricade diferite, urbanistii primariilor acuza breasla arhitectilor privati ca lasa codul deontologic la o parte si proiecteaza cum le dicteaza clientul, fara sa tina seama de interesul orasului. Arhitectii stiu ca autoritatile sunt reprezentate de oameni cu interese mai mici sau mai mari si apasa de multe ori cu succes pe aceste pedale ca sa-si vada proiectele aprobate. (continuarea in Evz.ro)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea