Social

Arheologi fugariti de calugari

Calugarii de la Manastirea Turnu , situata in comuna prahoveana Targsoru Vechi, se opun continuarii lucrarilor la rezervatia arheologica, deoarece sapaturile se executa pe terenul care le-a fost retrocedat.
Slujitorii Domnului au inceput chiar sa demoleze, fara nicio instiintare prealabila, unul dintre spatiile apartinand bazei de cercetare arheologica. In anul 2000, dupa parcurgerea tuturor procedurilor de judecata, instanta s-a pronuntat in favoarea bisericii. Astfel, Manastirea Turnu a obtinut 12,7 hectare dintr-o suprafata totala de aproximativ 17 hectare si a reinfiintat o biserica ridicata in anul 1672 de Antonie Voda.
Celelalte patru hectare de teren au ramas in administrarea Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie . Pe terenul retrocedat au ramas insa si ruinele unui important castru roman si ale unor reprezentative monumente medievale.
Pana in prezent, arheologii au putut intra pe terenul manastirii pentru a continua cercetarile, existand acordul comun pentru parafarea unui protocol oficial de colaborare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea