Social

#pericol poluare #zimnicea #barja #carbune #flacari #dunare

Ard 3.600 de tone de carbune pe trei barje din Zimnicea! Risc de poluare masiva pe Dunare!

Caldura face ravagii pe Dunare. Pe langa faptul ca din cauza secetei fluviul a secat foarte mult, acum, IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) anunta ca ard mocnit 3.600 de tone de carbune, pe trei barje de pe Dunare, in apropiere de Zimnicea.

Carbunii s-au aprins din cauza caniculei. Carbunele s-a aprins din cauza temperaturilor foarte ridicae. Arderea are loc in faza mocnita, fara flacara, anunta pompierii romani, care au precizat ca cele trei barje sarbesti au fost blocate de pe 3 iulie in dreptul localitatii Zimnicea, din cauza debitului scazut al fluviului.

“Reprezentantii institutiei noastre au purtat discutii cu reprezentantul firmei transportatoare in ceea ce priveste modalitatea de stingere a incarcaturii, respectiv prin inundare, fapt ce ar duce atat la degradarea incarcaturii, cat si la posibilitatea scufundarii barjelor ori aparitiei unei poluari masive pe Dunare”, a transmis ISU Giurgiu, potrivit realitatea.net.

Prin urmare, cum aceasta solutie este plina de pericol, inspectoratul lucreaza la o alta solutie pentru stingerea incendiilor. Mai exact, incarcatura de 3.600 de tone de carbune (cate 1.200 pe fiecare barja), ar trebui mutata, cu ajutorul unei macarale plutitoare, pe o platforma de transport pentru ca barjele sa-si poata continua drumul catre Serbia.

“Pentru efectuarea acestei manevre este necesara utilizarea unei macarale plutitoare, iar la acest moment sunt initiate discutii cu omologii bulgari pentru rezolvarea situatiei in cel mai scurt timp. Mentionam faptul ca aceasta situatie nu pune in pericol membrii echipajului. In continuare, echipajele noastre deruleaza misiuni de monitorizare si sunt pregatite sa acorde sprijin in orice moment, daca situatia o va impune”, au mai transmis autoritatile.

FOTO: observatornews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea