Social

#lucrare #dn1 #arbust #planta #arbore

Arbusti de 140.000 de euro, lasati sa se usuce pe marginea drumului

Copaceii uscati de pe marginea DN1 inseamna 140.000 de euro pierduti. Acest lucru s-a intamplat pentru ca executantul lucrarii nu a tinut cont de faptul ca plantele pe care le-au ales pentru plantare nu pot trai decat in anumite conditii.

In vara anului trecut, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a ales firma Lena Constructii pentru a planta 550 de arbusti pe marginea Drumului National 1, la iesirea din Bucuresti.

Lucrarea se intindea pe o distanta de 4,5 kilometri si a costat 140.000 de euro, noteaza Cancan. Plantele alese pentru decorarea marginii strazii au fost arborii tuia, in legatura cu care nu s-a tinut insa cont de conditiile de care o astfel de planta are nevoie pentru a se dezvolta.

De aceea o parte a copaceilor plantati s-au uscat, iar Compania de Drumuri arunca vina pe cei care trebuiau sa se ocupe de intretinerea lor, respectiv Lena Constructii. “Am facut adrese scrise firmei Lena ca sa ia masurile necesare pentru intretinerea lor. Nu au luat dupa prima instiintare”, a declarat, pentru Cancan, Gheorghe Anghel , director in cadrul CNADNR.

Compania de Autostrazi a amenintat firma Lena Constructii cu nelivrarea banilor in cazul in care situatia nu se va remedia si lucrarea nu va fi rezolvata asa cum ar trebui. 

 

Sursa foto : Cancan

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea