Social

Arbitrul Deaconu, decorat de presedintele Basescu

Arbitrul Alexandru Deaconu , cel care a suspendat meciul Rapid-Steaua, a fost decorat, ieri, de presedintele Traian Basescu cu Ordinul Sportiv Clasa a III-a.

Presedintele Basescu a decis sa-l decoreze pe Deaconu pentru curajul de care aceasta a dat dovada in timpul partidei si pentru decizia luata.

"Faptul ca un arbitru tanar a avut curajul sa dea semnalul ca in Romania trebuie sa inceapa competitia civilizata in care suporterii nu au dreptul sa afecteze performanta, l-am preciat foarte mult. Nu este o decoratie pentru calitatea arbitrajului, au fost doua talpi groaznice pe care le-a vazut toata lumea, dar curajul trebuia apreciat si respectat. Prea multi au fost aceia care au vorbit despre nevoia de a se pune ordine pe stadioanele noastre, si nu au facut nimic. A facut-o un arbitru tanar si il felicit", a explicat presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a salutat  decizia  presedintelui Basescu:“Nu mai e nevoie de niciun comentariu. Cred ca ati inteles foarte clar mesajul presedintelui. Traian Basescu a demonstrat ca apreciaza in primul rand curajul lui Deaconu de a respecta regulamentul. Este de laudat faptul ca a fost primul care a avut puterea sa ia o asemenea decizie . Prin gestul sau, Deaconu a dat un exemplu tuturor arbitrilor. Noi conducatorii si tot fotbalul romanesc aveam nevoie de aceasta decizie".

Fostul actionar majoritar al Rapidului, George Copos, este de parere ca Traian Basescu a facut o mare greseala.

“Este o mare greseala decorarea lui Deaconu! Cine l-a propus probabil pentru stie mai multe. E o mare greseala! Rusinos! Oameni care fac erori inimaginabile sa fie decorati! Incredibil! Rusinos! Nu cred ca va influenta decizia de maine a Comisiei. Oricum e o surpriza extrem de neplacuta”, a spus Copos.

Presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan s-a arata deasemenea nemultumit de hotararea presedintelui spunand ca aceasta va influenta profund decizia Comisiei de Disciplina de astazi. 

“Am auzit si eu acum de curand de intentia presedintelui si nu imi vine sa cred. Probabil presedintele stie de ce il premiaza. Nu vreau sa spun mai multe. Cred ca decizia de maine(nr astazi) a Comisiei este deja luata”, a declarat presedintele lui CFR Cluj.

Arbitrul Alexandru Deaconu a intrerupt meciul de saptamana trecuta dintre Rapid si Steaua, in minutul 74, dupa ce a fost lovit cu o bricheta  aruncat din tribune, la scorul de 1-0 pentru giulesteni . Partida s-a suspendat, iar decizia in acest caz va fi luata astazi, de catre Comisia de Disciplina.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea