Social

#indemnizatie #cumul #mona musca #pensie speciala #parlament

Aproape 600 de cereri de pensii parlamentare speciale

568 de fosti parlamentari si 3 aflati in functie si-au depus cererile pentru pensia speciala de parlamentar, pensie care nu se cumuleaza cu cea comuna.

Conform Legii 96/2006, cei 387 de fosti deputati, 181 de fosti senatori, un deputat si doi senatori in functie prevede o pensie in valoare de 80% din indemnizatie, pentru cei care au detinut trei sau mai multe mandate, 40% din indemnizatie pentru cei cu doua mandate complete si 20% pentru cei cu un singur mandat complet.

Lista celor care au cerut pensionarea ii include pe Ion Iliescu, Rodica Stanoiu, Adrian Paunescu , Mona Musca si alti grei ai politicii romanesti, informeaza Cotidianul.

Printre cei care vor avea de ales intre pensia de parlamentar si cea obisnuita se numara taranistii Ion Diaconescu si Nicolae Ionescu-Galbeni, liberalii Mircea Ionescu-Quintus si Radu Campeanu ai si toti fostii parlamentari PRM la varsta de pensionare .

Social-democratii Sergiu Nicolaestu si Avram Craciu, senatori actuali, au cerut si ei pensie speciala alaturi de deputatul Gheorghe Ana. Cei trei vor beneficia insa de ea abia la terminarea mandatului, deoarece reglementarile actuale interzic cumulul indemnizatiei de parlamentar cu pensia speciala.

PDL a inaintat o initiative legislativa de renuntare la pensiile speciale pentru parlamentari in februarie 2009. Ea nu a inceput inca procedurile parlamentare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea