Social

#emil boc #salariu #buget #cheltuieli #consilieri #guvern

Aproape 200 de consilieri pentru guvernul Boc

In timp ce disponibilizeaza functionari pentru a reducere cheltuielile, guvernul Boc are pe statul de plata peste 196 de consilieri personali, cu mai mult de o treime peste numarul celor angajati de primul cabinet Tariceanu.

Cresterea impresionanta a numarului de consilieri ai guvernului Boc a fost analizata de revista Capital care nu a primit insa raspuns de la toate ministerele.

In 12 ministere si in aparatul de lucru al premierului sunt angajati 196 de consilieri. Suma totala a consilierilor personali depaseste insa 200, in conditiile in care patru ministere nu au oferit nici dupa trei saptamani informatii despre numarul de consilieri angajati.

"Indemnizatiile consilierilor de stat sunt de 6.691 lei. Salariile se pot situa, pornind de la salariul de baza, intre limitele prevazute de lege, respectiv pentru director de cabinet si consilier personal , intre 1.179 si 2.769 de lei", conform departamentului de comunicare al purtatorului de cuvant al Guvernului.

In cadrul ministerelor, salariile de baza ale consilierilor personali variaza intre 2.800 si 3.100 de lei pe luna, la care se adauga sporurile.

Cei mai multi consilieri intr-o institutie sunt in subordinea premierul Emil Boc, care are 26. Cei mai putini consilieri, in numar de sapte, sunt la Ministerul Culturii si Cultelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea