Social

Apartamentele de la bloc s-ar putea ieftini

Preturile locuintelor din imobilele vechi ar putea sa scada pana la sfarsitul acestui an, mai ales ca acestea au ajuns la limita suportabilitatii si au determinat blocarea acestui segment al pietei, a declarat, ieri, directorul agentiei imobiliare Neocasa, Mircea Cleciu.
"Piata este blocata pe acest segment, nu mai sunt solicitanti pentru oferta existenta, cererea reorientandu-se spre proiectele noi", a spus Mircea Cleciu. Nu acelasi lucru se poate spune insa pentru locuintele in imobile noi, unde oferta este in curs de formare si nu poate face fata inca cererii crescute.

in ceea ce priveste piata formata de case - vile , cererea si oferta sunt diferite in functie de segmentul valoric. "Pentru segmentul valoric de pana la 100.000 euro, cererea este mai mare decat oferta, dar se observa o descrestere a cererii datorita modificarii preferintei populatiei de a-si construi case in regie proprie", a mentionat Cleciu.

ANL vrea sa elimine subventia la case

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului are in vedere eliminarea subventiei de 20% acordata persoanelor fizice care isi construiesc case prin Agentia Nationala pentru Locuinte. "ANL si-a depasit atributiile, devenind un actor prea important pe piata imobiliara", a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea