INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Apa potabila, asigurata pana la sfarsitul anului

Romanii vor avea apa la robinet chiar daca in urmatoarele doua luni nu va ploua deloc. Reprezentantii de la Administratia Nationala „Apele Romane" au anuntat ieri ca exista o rezerva suficienta pentru consumul de apa din urmatoarea perioada. Chiar daca in ultima luna rezerva de apa a scazut cu aproape un miliard de metri cubi, gradul de umplere a principalelor bazine de acumulare e de 71,1%. In prezent, exista 2,92 miliarde de metri cubi de apa. Specialistii in hidrologie spun ca cererea totala de apa pentru perioada de vara e de 2,2 miliarde de metri cubi, ceea ce inseamna ca avem suficienta apa. "Nu se pune problema ca nu avem apa in localitatile unde exista retea de apa. Problema e in localitatile unde alimentarea cu apa se face din fantani de mica adancime", spune Marius Postelnicescu, director la Administratia Apele Romane. Pana la sfarsitul anului in lacurile de acumulare vor fi stranse aproape 26 miliarde de metri cubi de apa. Prognozele hidrologice arata ca in urmatoarele doua luni debitele raurilor sunt in scadere usoara. "Daca nu vor fi precipitatii atunci debitele vor fi foarte scazute. In prezent, bazinele din sudul si estul tarii au valori sub 30% din valorile normale pentru aceasta perioada", a spus Marius Matreata , sef departament hidrologie operativa de la Institutul National de Gospodarire a Apelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea