Social

#studiu #apa minerala #mgneziu #continut scazut magneziu

Apa minerala ne imbolnaveste? Iata ce spun specialistii!

Consumul de apa imbuteliata s-ar putea sa nu fie atat de benefic pentru organismul nostru, sustin nutritionistii britanici. In opinia acestora, magneziul continut de apa imbuteliata este sensibil redus fata de nevoia organismului uman si fata de cel inregistrat in apa de la robinet.

Ai senzatii de greata, oboseala cronica si osteoporoza se manifesta intr-un ritm galopant? Ai grija ce bei, spun medicii nutritionisti din Marea Britanie. Conform acestora, toate aceste simptome pot fi date de consumul constant de apa minerala imbuteliata.

Cercetatorii britanici avertizeaza asupra continutului redus de magneziu din apele captate de la mare adancime. Doza zilnica pentru barbati este de 420 mg, in timp ce organismul unei femei are nevoie de 320 mg de magneziu. Cantitatea nu poate fi asigurata de doi litri de apa imbuteliata consumata in medie de o persoana.

In schimb, apa de la robinet pare sa fie mult mai sanatoasa din acest punct de vedere. Lipsa magneziului in organism poate cauza si alte boli, precum dereglari ale ritmului cardiac si probleme de tensiune, mai spun medicii din Regatul Unit. In Anglia, una din 10 persoane se confrunta cu deficit de magneziu in organism.

Sursa foto: spryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea