Social

#substante cancerigene #toxine #apa potabila #apa robinet # apa imbuteliata

Apa imbuteliata nu este mai sanatoasa decat apa de la robinet

Apa imbuteliata, despre care credem ca este mai sanatoasa si mai curata decat apa de la robinet, poate fi foarte daunatoare sanatatii. Potrivit unui studiu recent, realizat de televiziunea americana Showtime, aceasta contine substante toxice cancerigene sau care pot afecta grav sanatatea.

Conform rezultatelor studiului si cercetarilor efectuate, daca apa sta prea mult timp intr-un ambalaj PET, plasticul elibereaza anumite substante nocive, cum ar fi antimoniul, un metal similar plumbului, care, chiar si in cantitati mici, poate provoca stari de ameteala, iar in concentratii mari poate fi letal.

De asemenea, daca sticla cu apa este tinuta la temperaturi de peste 30 de grade, plasticul poate elibera si bisfenol A, care, potrivit unor cercetari facute in SUA, este cancerigen. De aceea, pe sticlele de apa minerala apare specificatia "A se feri de razele de soare!"

Studiul a mai demonstrat ca apa imbuteliata nu are un gust mai bun decat apa de la robinet. Potrivit cercetarilor, gustul mai bun al apei imbuteliate nu este decat un simplu factor psihologic, determinat de reclamele abuzive din mass-media.

Un test facut in cadrul acestui studiu a aratat de asemenea ca doar 2 din 10 voluntari care au baut apa de la robinet prezentata ca fiind apa imbuteliata si-au dat seama de eroare.

Sursa foto: wisegeek.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea