Social

#apa cu arsenic #arsenic #apa #prahova

Apa cu arsenic in Prahova! Populatia, alertata sa nu bea apa nici macar fiarta!

Locuitorii unui sat din Prahova au baut, timp de o saptamana, apa contaminata cu arsenic. Populatia a fost avertizata sa nu mai consume aceasta apa, nici macar fiarta, deoarece arsenicul nu se distruge la temperaturi ridicate.

Populatia trebuia sa fie avertizata mai devreme asupra pericolului, insa birocratia a facut ca acesti oameni sa continue sa consume apa contaminata pentru o perioada de o saptamana, deoarece documentul cu avertismentul transmis de operatorul regional de apa primariei, a fost inregistrat dupa sapte zile.

Directia de Sanatate Publica din Prahova a anuntat ca au fost depistate valori depasite ale arsenicului in apa potabila in toate sursele de alimentare cu apa din comuna Manesti.

 DSP a avertizat asupra consumului de apa, care este deosebit de periculoasa. Din pacate, arsenicul nu poate fi distrus prin fierbere.

„Ca urmare se interzice cu desavarsire consumul apei furnizata de HidroPrahova, pana la remedierea neconformitatii", anunta DSP Prahova.

Pentru a veni in ajutorul oamenilor, autoritatile locale vor pune la dispozitia oamenilor din toate satele comunei 5 containere cu apa potabila, a cate 1000  de litri fiecare.

Momentan nu se cunosc cauzele care au dus la contaminarea apei cu arsenic.

Arsenicul este un metal greu extrem de periculos, care rovoaca otravire in momentul in care este ingerat sau inhalat.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea