Social

#anvelope #anvelope de iarna

Anvelope de calitate pentru un sezon de iarna fara probleme

Fiind singurele piese din cadrul masinii care fac contact cu suprafata pe care masina merge, anvelopele trebuie alese cu grija, in functie de mai multe aspecte, astfel incat sa ofere performanta si siguranta, in special in sezonul rece, unde ne putem confrunta cu gheata si polei, cazuri in care masina poate fi destul de greu de controlat.

Anvelopele fac parte din sistemul rotii si mai departe, cel de directie, influentand in mod direct capacitatea de rulare, virare, plecare de pe loc si franare a unei masini. Iar pentru fiecare model de masina, inca din stadiul de productie, sunt alese anumite tipuri de anvelope, dupa dimensiuni in special dar si dupa materialele din care acestea sunt create. Putem observa cu totii cum, la modelele de dimensiuni mai mari, precum masinile de teren, cele off-road, avem anvelope mai mari, atat ca si diametru, masurat in inchi, cat si ca grosime a acestora.

Principalele tipuri de anvelope existente pe piata in ziua de azi sunt cele de vara, cele de iarna si cele all-season, acestea din urma avand proprietati comune ale celorlalte si care spre deosebire de ele, nu trebuie inlocuite o data cu inceperea unui alt sezon. De aceea au si preturi mai mari dar prezinta si aspecte negative precum durata de viata mai mica, dat fiind faptul ca sunt utilizate continuu si nu sunt schimbate cu altele in fiecare sezon.

Comparand toate cele 3 modele mai sus metionate, luandu-le in calcul pe cele de calitate superioara, o anvelopa de iarna de exemplu, prezinta mai multa eficienta decat una pentru toate anotimpurile insa aduce si necesitatea schimbarii cu cele de vara o data ce iarna ia sfarsit. Asta inseamna costuri financiare in plus, la un service. Alternativ, se poate opta pentru achizitia de anvelope direct cu jante, unde schimbarea se face mai rapid si cu costuri ceva mai mici. In acest fel, si jantele vor avea o durata de viata mai mare, mai ales daca in perioada in care nu sunt utilizate, le depozitam in locuri protejate de intemperii.

Exista, dupa cum multi soferi stiu, foarte multe magazine care comercializeaza piese auto precum si parcuri auto de dezmembrari, unde gasim piese second-hand, perfecte pentru masinile mai vechi dar si pentru cei ce detin modele ceva mai specifice, pentru care o piesa noua ar fi greu de gasit sau ar avea un pret destul de mare. Cu toate acestea, nu in fiecare magazin gasim produse de calitate sau preturi corecte asa ca, trebuie sa facem in prealabil o analiza atenta a acestora si sa aflam care ar fi cea mai buna alegere. In ziua de azi este mult mai usor sa achizitionam ceva si sa il primim si mai rapid, prin intermediul internetului, multe magazine auto avand site-uri pe care isi vand piesele si care de asemenea ofera si serviciile de livrare.

Pe site-ul anvelopejantealiaj.ro, al celor de la Elite Tire Distribution putem gasi numeroase modele de anvelope, la toate dimensiunile si de la toti producatorii de top, pentru orice model de autoturism. Cu ajutorul configuratorului de pe site putem gasi rapid exact modelele de anvelope de care am avea nevoie pentru o anumita masina si putem astfel compara mai usor calitatea si preturile acestora. Fie ca este vorba despre masini personale, de transport marfa, motociclete sau masini agricole, la ei putem gasi ceva potrivit.

Putem spune ca pe timp de vara nu trebuie sa ne facem atat de multe griji in ceea ce priveste siguranta pe sosea, oferita de anvelope, cel mai mare adversar in bunul control al masinii fiind apa, atunci cand ploua. Pe timp de iarna insa, poleiul sau zapada depuse pe carosabil pot crea adevarate probleme in ceea ce priveste capacitatea de tractiune, virare si franare a masinii. Multe strazi devin adevarate patinoare si toti cei ce aleg anvelope necorespunzatoare sunt implicati in diverse accidente, cu alte masini sau cu alte elemente de pe sosea sau din afara sa.

Materialele din care anvelopele de vara si cele de iarna sunt realizate difera destul de mult, cele de iarna avand o componenta mai rigida si fiind de asemenea mai groase si au canale de rulare mai mari, mai adanci, astfel incat, chiar daca pe acestea se va strange zapada, sa se poata realiza totusi contactul cu asfaltul iar masina sa se conduca usor si bine. Pe de alta parte, anvelopele de vara nu pot fi purtate iarna mai ales pentru ca vor fi afectate rapid de temperaturile scazute.

Desi nu exista prin lege o data exacta in fiecare an la care anvelopele de vara sa fie schimbate cu cele de iarna si invers, este inducat ca asta sa se faca in perioadele in care temperaturile scad sub 7 grade, asta in sezonul rece.

Daca dorim asadar o performanta maxima, este bine sa optam pentru anvelope iarna, de la un producator cat mai bun, chiar daca asta ar insemna sa platim sume de bani mai mari. Acest lucru este indicat si pentru cei ce vor sa obtina o performanta cat mai mare si totodata, un nivel al consumului mai scazut, chiar daca nu cu mult. In caz contrar, mai ales daca stim ca nu vom parcurge drumuri periculoase iar zona in care ne deplasam de obicei nu va fi asa de mult acoperita de gheata, zapada, polei, putem ramane la anvelopele all-season.

In magazinul celor de la Elite Tires pot fi gasite oricand anvelopele perfecte pentru orice masina.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea