Social

# anuntul meteorologilor #ninsori #romania #iarna

Anuntul meteorologilor! Vin ninsorile in Romania!

Meteorologii au anuntat ninsori in cea mai mare parte a tarii. Un val de aer rece va pune stapanire pe Romania in urmatoarele zile, iar specialistii au declarat ca se vor inregistra precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

 

Potrivit meteorologului ANM, Alina Serban, a anuntat  ca incepand de miercuri, 17 noiembrie, sunt asteptate precipitatii precum lapovita si ninsoare, insa acestea nu vor fi insemnate cantitativ.

De asemenea, in multe regiuni ale tarii, la primele ore ale diminetii se sunt conditii de ceata.

“In partea de sud si de est a teritoriului, vom avea in continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 4-5 grade pana la cel mult 8-9 grade Celsius. In celelalte regiuni, in regiunile intracarpatice, vremea va fi in continuare frumoasa, cu cer mai mult senin si temperaturi mai ridicate, cu maxime intre 6-8 grade si 12-14 grade Celsius. Ceata va mai aparea, in mod deosebit noaptea si dimineata, cam prin toate zonele, pe arii mai restranse.

Urmatoarele doua nopti, in special, temperaturile vor fi usor negative, in mod deosebit in jumatatea de nord al teritoriului, mult mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, pana la -7… -8 grade, si usor pozitive in sudul teritoriului.

La mijlocul saptamanii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul tarii noastre si va determina o racire in vest, in nord si-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum usor mai ridicate.

Vor fi si precipitatii, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, in zonele montane, se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, in conditiile in care vom fi traversati de o masa de aer mai rece”, a declarat Alina Serban intr-o interventie la Digi24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea