Social

# ionel danca #prelungire #scenarii #stare de urgenta

ANUNT: Exista varianta prelungirii starii de urgenta si dupa data de 15 mai

Autoritatile iau in calcul mai multe scenarii dupa data de 15 mai, inclusiv pe cel privind prelungirea starii de urgenta. Este anuntul facut de Ionel Danca, seful Cancelariei prim-ministrului.

"Exista toate scenariile pe masa. Exista inclusiv posibilitatea prelungirii starii de urgenta, exista scenariul modificarii acestei situatii si declararii starii de alerta care sa permita autoritatilor adoptarea unor masuri restrictive in continuare, de o amploare mai mica, asa cum exista posibilitatea renuntarii la situatia de urgenta si de a derula o campanie de informare ampla la nivelul populatiei astfel incat gradul de conformare la recomandarile autoritatilor sa fie in continuare unul foarte ridicat," a spus Ionel Danca la Digi24.

Seful Cancelariei prim-ministrului a precizat ca masurile vor fi decise doar in urma unei estimari "foarte riguroase" facute in zilele dinaintea datei de 15 mai.

Ionel Danca a punctat ca zonele care prezinta un risc ridicat cu privire la raspandirea infectiilor, cum ar fi restaurantele si mallurile, nu vor fi in prima linie a masurilor de relaxare.

Romania se afla in stare de urgenta si izolare fortata de la jumatatea lunii martie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea