Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Antibiotice nepotrivite, folosite în tratarea sinuzitelor - studiu

Atat inflamarea acută cat şi cea cronică a sinusurilor numită sinuzită sunt afecţiuni tratate cu medicamente alese prost, potrivit unui studiu citat de Reuters Health. Date din perioada 1999 şi 2002 analizate de National Ambulatory Medical Care Survey şi National Hospital Ambulatory Medical Care Survey din Statele Unite arată că în jur de 14 milioane de persoane vin la spital pentru a se trata de sinuzită cronică, iar alte trei milioane pentru a se trata de sinuzită acută. Potrivit medicilor, sinuzita durează pană la patru săptămani, în timp ce cazurile cronice durează pană la 12 săptămani. Hadley J. Sharp de la Universitatea din Nebraska a raportat că 83% dintre pacienţii cu sinuzită acută aveau prescris un antibiotic , la fel ca şi 70% dintre cei cu sinuzită cronică. Cercetătorii au arătat că cele mai folosite antibiotice pentru tratarea sinuzitei sunt cele pe bază de penicilină, ceea ce corespunde cu ghidurile de profil. Următoarele antibiotice care ar trebui să fie folosite în tratarea sinuzitei, conform ghidurilor sunt eritromicina, lincosamide şi macrolide. Dar, în practică, cefalosporinele, sulfonamidele şi tetraciclinele sunt folosite mai des. Steroizii de inhalare au fost prescrişi pentru 15-16% dintre pacienţii cu sinuzită cronică. Echipa lui Sharp a spus că frecvenţa cu care aceste medicamente au fost recomandate este mai mare decat este necesar pentru sinuzita acută. Singurele medicamente considerate a fi administrate justificat au fost antihistaminele, 25% pentru sinuzită şi 21% pentru sinuzita cronică. Echipa lui Sharp a lansat ipoteza că medicii au renunţat la prescrierea unor medicamente în favoarea altora deoarece le-ar fi observat ineficienţa, iar pe baza experienţei clinice acumulate au decis o altă schemă de tratament mai convenabilă pentru pacient.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea