Social

#avertizare populatie #scenariu sumbru #iarna grea #anre #energie

ANRE avertizeaza populatia sa se pregateasca pentru cel mai sumbru scenariu

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul energiei (ANRE) avertizeaza populatia sa se pregateasca pentru cel mai sumbru scenariu posibil pentru aceasta iarna.

 

Zoltan Nagy, vicepresedintele ANRE a declarat ca romanii, atat consumatorii casnici cat si cei industriali, nu sunt motivati sa faca economie, preturile fiind plafonate. In acest context, dar si al faptului ca nu se stie ce se va intampla cu piata energiei si a gazelor in urmatoarele luni, romanii trebuie sa se pregateasca pentru scenariul in care ar putea ramane fara aceste facilitati.  

„In niciun caz nu este voba de intoarcerea la anii 80, vorbim de cu totul altceva. Cred ca este o masura responsabila si, daca in Romania, in acest moment marea majoritate a consumatorilor casnici si o parte din consumatorii industriali beneficiaza de plafonare si nu sunt chiar stimulati sa faca asemenea economii, pentru ca un pret de 68 de bani este un pret care nu are nicio legatura cu realitatea din piata, acesti consumatori nu sunt stimulati deloc sa faca economie si probabil marea majoritate a lor nici nu o sa faca”, a spus vicepresedintele ANRE, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea