Social

#consumator #mancare #copil #fast-food #junk food

ANPC vrea sa interzica reclamele cu junk-food

Consumatorii romani ar putea sa nu mai vada reclame pentru junk-food la televizor si vor fi sprijiniti de un proiect mondial, care se va aplica si in tara noastra. Aceasta este initiativa anuntata ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorilor, odata cu care s-a decis ca se doreste ca pana la sfarsitul anului sa fie dezvoltat un sistem de solutionare a disputelor dintre consumatori si operatorii economici.

Ieri a fost lansat in tara noastra un proiect Phare, care include o campanie nationala, deschiderea unui centru de informare in fiecare judet, imbunatatirea accesului la justitie, instruirea si organizarea ONG-urilor din domeniu. Astfel, de la jumatatea acestui an va incepe campania nationala de informare si constientizare a consumatorilor, care se va desfasura pe parcursul a cinci luni. In acest timp se va evalua nivelul de cunostinte al romanilor in legatura cu drepturile pe care le au in calitate de consumatori, cresterea gradului de constientizare privind legile de profil si promovarea propriilor interese.

Proiectul face parte dintr-un program desfasurat la nivel mondial. Astfel, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor(APC) din tara noastra se alatura Consumers International (CI), organizatia mondiala care apeleaza la guverne pentru a face presiuni astfel incat sa fie interzisa publicitatea la junk-food. Ei au inceput deja campania impotriva comercializarii de junk-food catre copii, un demers sustinut si de Organizatia Mondiala a Sanatatii .

In plus, APC Romania a cerut Ministerului Sanatatii sprijin pentru implementarea unui cod international de marketing si publicitate la produse alimentare pentru copii care interzice: promovarea alimentelor nesanatoase intre orele 6:00 si 21:00 la posturile radio si TV, vanzarea acestora in sistemul new media (cum ar fi site-uri web, site-uri de social networking si de mesaje de tip text), promovarea in scoli, prin atasarea unei jucarii gratuite, prin folosirea unor personaje celebre de filme sau desene animate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea