Social

#descinderi stb # nereguli stb #STB #anpc

ANPC a descins la autobazele STB si au gasit numeroase nereguli. Mai multe autobuze au fost oprite in autobaze

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor (ANPC) au declansat, miercuri, controale ample in depourile Societatii de Transport Bucuresti (STB), in urma numeroaselor reclamatiii primite de la calatori.  

 

Echipele de control, in frunte cu sefii institutiei, presedintele ANPC, Horia Constantinescu si vicepresedintele Mihai Culeafa, au verificat depourile si autobazele STB din Bucuresti, iar neregulile gasite sunt uriase. 

“In aceasta dimineata, incepand cu ora 3:30, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a realizat o serie de actiuni de control in principalele depouri si autobaze ale Societatii de Transport Bucuresti (STB), pentru a verifica modul in care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci cand utilizeaza mijloacele de transport in comun din Capitala. Echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucuresti-Ilfov, coordonate de presedintele ANPC, Horia Constantinescu, si vicepresedintele ANPC, Mihai Culeafa, au verificat depourile si autobazele STB de la Victoria, Dudesti, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc. Au fost controlate tramvaiele, autobuzele si troleibuzele care urmau sa intre pe traseu la prima ora a diminetii, pornind de la aceste locatii, dar, din respect pentru bucuresteni, pentru a nu le cauza intarzieri in deplasarile lor matinale cu transportul in comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficiente majore, care ii puteau pune in pericol sau le afectau sanatatea", se precizeaza in comunicatul institutiei.

Cateva dintre de neregulile importante constatate, pana acum, de echipele de control al CPCR Bucuresti-Ilfov sunt:

Deficiente tehnice

- Usi care nu se inchid complet, fara etanseizare;

- lipsa manerelor de sustinere sau prezenta unor manere deteriorate, fara protectia de PVC, in pericol de a se rupe sau fiind imposibil de dezinfectat;

- linoleumul deteriorat pe pardoseala, cu bucati lipsa sau dezlipite si ridicate, punand in pericol calatorii;

- lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilitati;

- functionarea precara a instalatiilor de ventilatie sau incalzire in mijloacele de transport in comun.

Deficiente de ingiena si intretinere

- Neigienizarea totala sau partiala a incintelor mijloacelor de transport in comun;

- utilizarea unor substante ineficiente pentru igienizare;

- utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate si neigienizate pentru curatarea mijloacelor dE transport in comun.

"Controalele sunt in desfasurare si la aceasta ora, urmand ca, in cursul zilei de astazi (miercuri, n.r.), reprezentantii STB sa vina la sediul ANPC, unde va avea loc o discutie pe tema neregulilor identificate si se va stabili termenul cel mai scurt de remediere a deficientelor constatate, in beneficiul consumatorului si cu respectarea legislatiei in vigoare, in domeniu", se mai precizeaza in comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea