Social

Anorexia, determinata de activitatea cerebrala

Scanari sofisticate ale creierului realizate de cercetatori de la Universitatea Pittsburg arata ca anorexia (boala caracterizata prin refuzul alimentatiei) este strans legata de activitatea cerebrala. Potrivit studiilor, o femeie dintr-o suta cu varste intre 15 si 30 de ani sufera de aceasta afectiune.
  • Persoanele anorexice nu pot sesiza placerea In urma unui experiment care a inclus 13 femei sanatoase si 13 recuperate dupa anorexie , dr. Walter Kaye a observat ca la cele sanatoase regiunea din creier responsabila cu raspunsurile emotionale arata diferente majore atunci cand acestea castigau ceva sau pierdeau. La femeile recuperate dupa anorexie, diferentele erau minore. "Anorexicilor le este dificil sa aprecieze rapid placerea", a conchis dr. Kaye. O alta zona cerebrala responsabila cu anticiparea actiunilor si planificarea a fost mai activa la femeile care au suferit de anorexie decat la femeile sanatoase. Doctorul Kaye a fost de parere ca anorexicele au preocupari obsesive in privinta comportamentului lor, cauta reguli acolo unde nu sunt si exagereaza greselile pe care le fac. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea