Social

#vremea in bucuresti #atentionare meteo #cod galben #cod portocaliu #vreme rea #romania #bucuresti

ANM! Cod portocaliu si cod galben de vreme rea! Cum este afectat Bucurestiul

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua atentionari de vreme rea. Incepand de astazi sunt in vigoare atentionari de tip cod portocaliu si cod galben de precipitatii sub forma de ninsori, lapovita si ploi torentiale.

 

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 16 martie, ora 14:00 - 17 martie, ora 23:00 sunt vizate fenomene precum intensificari sustinute ale vantului, ninsori abundente si viscol puternic in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.

„In zona Carpatilor Meridionali si de Curbura va ninge abundent, iar vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 90...110 km/h, in special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zapada troienita, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.”, avertizeaza ANM.

Sursa foto: meteoromania.ro

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 16 martie, ora 10:00 - 18 martie, ora 06:00 numeroase judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum ploi torentiale, lapovita si ninsori.

„In intervalul mentionat, vor fi precipitatii in majoritatea zonelor, iar in regiunile din sudul, estul si centrul tarii, precum si zonele montane si submontane se vor cumula cantitati de apa local de 25…35 l/mp si pe spatii mai mici, indeosebi in jumatatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar treptat in Transilvania si local in Maramures, iar incepand din noaptea de marti spre miercuri    (16 /17 martie) si in vestul si nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

In toata zona montana si local in Transilvania si zona subcarpatica din Moldova stratul de zapada nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vantul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii, iar intensificari de pana la 55...65 km/h vor fi si in sudul Banatului si al Olteniei si local in Moldova si estul Munteniei.

Intensificari ale vantului vor fi pe arii mai restranse si cu viteze mai mici si in restul teritoriului.”

Vremea in Bucuresti

Si Capitala se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea.

Pe parcursul zilei de marti (16 martie) si in noaptea de marti spre miercuri (16/17 martie), va ploua aproape continuu si se vor acumula cantitati de apa insemnate (20...30 l/mp si izolat peste 35 l/mp). Vantul va sufla in general moderat, temporar cu unele intensificari (rafale de 40...45 km/h).

Miercuri (17 martie) si in noaptea de miercuri spre joi (17/18 martie), temporar va mai ploua, in general slab cantitativ, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi de 6...8 grade, iar cele minime de 2...4 grade.

Sursa foto principala: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea