Social

#avertizare meteo #vreme instabila #cod portocaliu #vreme rea #conditii meteo

ANM: Cod portocaliu de vreme rea in jumatate din tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o vertizare de tip cod portocaliu de vreme rea pentru jumatate din tara. Sunt vizate fenomene meteo de instabilitate atmosferica accentuata, cu caderi insemnate de ploi si, pe alocuri, grindina.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 25 august, ora 13:00 – 25 august, ora 23:00 este in vigoare un cod portocaliu de vreme rea, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica accentuata, cantitati de apa insemnate si intensificari puternice ale vantului.

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Moldovei si Transilvaniei, local in Oltenia si vestul Munteniei, precum si in zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, intensificari puternice ale vantului cu viteze la rafala de peste 70...80 km/h, vijelii, grindina si descarcari electrice. Cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 30...40 l/mp si, pe arii restranse, 50...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 25 august, ora 10:00 – 25 august, ora 23:00, alte judete ale tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in sud-vestul, sudul, centrul, nordul si nord-estul tarii, precum si in zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala si in sud-estul teritoriului, pe arii restranse, seara si noaptea.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea