Social

#avertizare meteo #descarcari electrice #vijelii #grindina #anm #ploi

ANM: COD PORTOCALIU de ploi torentiale, vijelii si instabilitate atmosferica! Ce zone sunt afectate

Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis avertizari de vreme rea. Sunt afectate mai mult de jumatate dintre judete unde se vor semnala ploi torentiale, furtuni, descarcari electrice si, pe alocuri caderi de grindina.

Cod portocaliu de vreme rea

"In intervalul 20 mai, ora 13:00 – 21 mai, ora 06:00 sunt vizate fenomene precum instabilitate atmosferica accentuata, ploi abundente in Oltenia, local in Muntenia, in sudul Banatului si in zona Carpatilor Meridionali. Aici instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi vijelii, grindina, descarcari electrice si va ploua torential, astfel incat, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40...50 l/mp si izolat 60...70 l/mp.

In acelasi timp, in intervalul 21 mai, ora 06:00 – 21 mai, ora 23:00, in sudul, centrul si sud-estul tarii, precum si in zonele montane vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp.", potrivit ANM.

Cod galben de vreme rea

"In intervalul 20 mai, ora 09:00 – 21 mai, ora 06:00, in Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, vijelii, intensificari ale vantului cu viteze in general de 60...70 km/h, grindina si averse torentiale. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40...50 l/mp.", anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea