Social

#meteo romania #avertizare de vreme rea #ploi abundente #avertizare meteo #vreme rea

ANM: avertizare de vreme rea! Cod portocaliu de ploi abundente! Care sunt zonele afectate

Romania se afla sub avertizare de vreme rea in urmatoarea perioada! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea pentru urmatoarea perioada, fiind vizate mai multe judete din tara.

 

COD GALBEN de vreme rea

Pana pe 4 noiembrie, ora 23, ANM a emis o avertizare de tip cod galben de intensificari ale vantului.

“In intervalul mentionat, in zona Carpatilor Meridionali si Occidentali vor fi intensificari ale vantului, cu viteze in general de 60...80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi 90...100 km/h.

Intensificari ale vantului vor fi si in Banat si Crisana, cu rafale de 55...70 km/h.

Intensificari temporare ale vantului vor fi local in nordul, centrul si estul tarii, cu viteze de 45...55 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 04 noiembrie, ora 18 – 05 noiembrie, ora 18 intra in vigoare un avertisment de tip cod portocaliu de ploi abundente care va afecta mai multe judete din vestul tarii.

„In judetele Timis si Arad, in vestul judetului Caras-Severin, precum si in zona montana a judetelor Hunedoara, Alba, Cluj si Bihor va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa in general de 40...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 04 noiembrie, ora 18 – 06 noiembrie, ora 10 va intra in vigoare un cod galben de vreme ploi insemnate cantitativ, care va afecta cea mai mare parte a vestului tarii.

“In intervalul mentionat, in vestul si nord-vestul tarii va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 30...40 l/mp.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea