Social

ANM actualizeaza avertizarea cod portocaliu, care inceteaza joi seara, in cod galben

Administratia Nationala de Meteorologie a transmis o actualizare a avertizarilor emise in 20 si 21 mai, astfel ca, incepand de joi, ora 21, codul portocaliu coboara la cod galben, care va fi valabil pana vineri, ora 21.

Potrivit ANM, in noaptea de joi spre vineri si pe parcursul zilei de vineri, pana la ora 21, in cea mai mare parte a Moldovei, in Transilvania, Maramures si la munte, vor fi descarcari electrice , intensificari de vant si va ploua, in cantitati de 25 - 40 de litri pe metrul patrat si, izolat, vor depasi 45 - 50 de litri pe metrul patrat.

Aproape 50 de primarii din cele 89 ale judetului Dambovita nu au instituit , in noaptea de miercuri spre joi, serviciul de permanenta, desi au fost avertizate ca au fost emise atentionari cod galben si portocaliu.

Precipitatiile cazute in noaptea de miercuri spre joi au inundat trei gospodarii intr-o comuna botosaneana, iar in judetul Iasi 10 comune nu au fost alimentate, timp de cateva ore, cu energie electrica, potrivit oficialilor de la Directia Ape Prut (DAP). Vantul puternic si descarcarile electrice de miercuri noapte, semnalate pe raza judetului Buzau, au provocat intreruperea energiei electrice in patru comune si ruperea unui copac de pe marginea unui drum judetean .

Primariile din judetul Timis au fost puse in alerta, joi, de catre Comandamentul pentru Situatii de Urgenta, dupa ce judetele din vestul tarii au intrat sub incidenta codului portocaliu pentru inundatii.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea