Social

#pisici #caini #sterilizare

Animalele cu stapan scapa de sterilizarea primariei

Cainii si pisicile cu stapan scapa de sterilizare , insa trebuie sa apara intr-o baza unica de date. Daca vor fi gasiti insa pe strazi, vor fi prinsi si sterilizati de catre reprezentantii primariei.

Animalele mai mari de sase luni vor trebui sa figureze in baza de date unica, pe baza careia se va face identificarea de catre medicii veterinari . Astfel, stapanii patrupedelor ar trebui sa-si duca animalele la medic pentru vaccinare si inregistrare, acestora fiindu-le introduse microcipuri pentru identificare.

Conform ziarului “Gandul”, in proiectul de hotarare referitoare la animalele din Capitala, Administratia pentru Supravegherea Animalelor(ASA), introdusese prevederea ca pisicile si cainii din Capitala, indiferent daca au sau nu stapan sa fie obligatoriu sterilizati, crotaliati, microcipati si deparazitati pe cheltuiala publica. Proiectul atrasese pareri pro si contra, din ultima categorie facand parte si cea a Colegiului Medicilor Veterinari care preciza faptul ca proprietarii de caini si pisici nu pot fi obligati sa-si sterilizeze animalele pentru ca nu exista prevederi legale in acest sens.

Cainii si pisicile fara stapan sunt insa o problema a comunitatii. In editia sa de astazi, “Adevarul” titreaza faptul ca sute de bucuresteni reclama in fiecare zi la adaposturile de caini si politia animalelor faptul ca ar fi fost muscati de caini, desi situatiile inregistrate la spitale arata ca numarul persoanelor muscate de caine este in continua scadere. In cazul animalelor fara stapan, sterilizarea si adoptia par a fi solutiile cele mai la indicate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea