Social

#plagiat #pedeapsa #inchisoare #cod penal

Ani grei de inchisoare pentru plagiatori

Senatorul independent Valeriu Todirascu a propus o noua lege in ceea ce priveste plagiatul. Parlamentarul spune ca plagiatorii ar trebui sa primeasca pedepse cu inchisoarea. Daca aceasta prevedere va fi acceptata, ea va veni in completarea Codului Penal, iar persoanele care copiaza ar risca ani grei de inchisoare.

Conform prevederii propuse de senatorul independent, plagiatul ar putea fi sanctionat cu pana la 12 ani de inchisoare si retragerea titlului obtinut.

Senatorul sustine ca este nevoie de o astfel de masura, deoarece apar tot mai multe cazuri de copy-paste, iar plagiatul este incurajat chiar din clasele primare.

"Furtul intelectual se exerseaza, din pacate, inca din scoala primara cand copiii prezinta, la scoala, referate realizate prin metoda copy-paste de pe internet", a declarat senatorul independent Valeriu Todirascu.

Parlamentarul sustine, de asemenea, ca obtinerea unei diplome sau a unui titlu prin prezentarea unei lucrari, fara a se face trimitere la sursele originale trebuie drastic sanctionata de codul penal.

Sursa foto: caon.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea