Social

#salarii #greva generala #metrorex

Angatii Metrorex ameninta cu greva generala daca nu le cresc salariile cu un sfert

Sindicalistii Metrorex cer majorarea salariilor cu 26,5%. In caz contrar, ei ameninta cu intrarea in greva generala in luna noiembrie.

Argumentul angajatilor din metrou pentru cresterea salariala este cresterea productivitatii Metrorex cu 33%, in 2009.

" Contractul colectiv de munca expira la 1 noiembrie si pana la ora actuala nu am putut negocia cu Consiliul de Administratie si cu directorul general. Acestia au invocat faptul ca nu au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009", a spus presedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Radoi, citat de Realitatea.net.

Daca negocierile nu vor incepe pana la 1 noiembrie, sindicalistii vor incepe protestele in perioada 2-15 noiembrie. Angajatii Metrorex au primit o crestere salariale de 23% in urma cu un an.

In ultimul an, numarul calatorilor care folosesc serviciile Metrorex a crescut de la 300.000 pe zi, la 650.000. Frecventa de circulatie a trenurilor a crescut de la cinci la trei minute si au fost date in exploatare patru statii noi, in timp ce subventia de la bugetul de stat s-a micsorat cu trei milioane de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea